Energiebesparing met kozijnen van Jumbo

Duurzaamheid

Besparen op uw energierekening? U laat dubbele of zelfs driedubbele beglazing plaatsen en probleem opgelost... Toch? Nee hoor, niets is minder waar. Het geheim van de isolatie zit ‘m namelijk in de techniek van het kozijnprofiel. Een techniek die Jumbo toepast op alle kozijnen. Het is een investering die uw energieverbruik tot wel 40% doet afnemen.

Jumbo kozijnen
Jumbo kozijnen

Waarom volstaan oude kozijnen niet?

Heeft u kozijnen die gemaakt voor 1995 en wilt u een goed geïsoleerd huis? Denkt u dat te bereiken door dubbelglas te plaatsen? Onmogelijk. Dit zal geen effect opleveren omdat de kozijnranden, de randen van het glas en de aansluiting met het metselwerk van oude kozijnen relatief veel lucht kunnen doorlaten. Daardoor ontstaan koudebruggen. Logischerwijs gaat dat ten koste van de isolatie. Met alleen dubbelglas bent u er dus niet omdat er vroeger simpelweg geen rekening gehouden werd met de isolatiewaarde van een kozijn. Gelukkig zijn de tijden veranderd...

De nieuwe technieken

Jumbo maakt gebruik van verschillende isolatietechnieken (in het kozijn en het glas) om koudebruggen geen kans te geven. Ten eerste gebruiken wij een speciaal type glas waarvan de zichtbare ruimtes tussen de glaslagen is gevuld met argongas. Dankzij dit gas wordt een hogere isolatiewaarde bereikt. Maar ook de onzichtbare gedeeltes van het glas zijn erg belangrijk. Juist bij de randen van het glas ín het kozijn, gaat doorgaans veel energie verloren. Aan de binnenkant van het glas bij het kozijn is een zogenaamde ‘warme kant’ ontwikkeld waarmee temperatuurverlies en condensvorming beperkt worden. Deze techniek kunt u herkennen aan de zwarte binnenkant. Een andere techniek die wij toepassen is een thermische scheiding van het frame en het vleugelprofiel. Door het kozijn inwendig in twee helften de verdelen, worden alle koudebruggen afgesloten. Al deze technieken bij elkaar zorgen voor een optimale kozijnisolatie. Tel uit uw winst!

Zijn deze technieken standaard op ieder kozijn?

Alle kozijnen die Jumbo plaatst beschikken over bovenstaande (gepatenteerde) technieken. Wij kunnen deze kozijnen in ieder huis plaatsen. Dus er kunnen altijd nieuwe kozijnen geplaatst worden, ongeacht het bouwjaar of het type woning.

 

’s Winters geniet u van een aangename warmte in huis, terwijl u ’s zomers de airco niet meer aan hoeft te zetten. Heerlijk toch? Nieuwe kozijnen zijn een bijzonder rendabele investering. Na oplevering kunt u direct beginnen! U bespaart tot wel 40% op uw maandelijkse energieverbruik.

Dat is nog niet alles!

Energiebesparing is natuurlijk al mooi! Maar wist u dat de kozijnen van Jumbo over nog meer voordelen beschikken? Nog meer redenen om te kiezen voor de schitterende kozijnen van Jumbo

 

✓ Betere duurzaamheid

✓ Verhoogde inbraakveiligheid

✓ Meer onderhoudsgemak

"Met de nieuwe generatie kozijnen van Jumbo verhoogt u uw veiligheid significant"

 Welkom in onze showroom!

Kunststof kozijnen van Jumbo: die wilt u met eigen ogen zien! Kom naar onze showroom in Barneveld, direct naast de A30. We onthalen u graag gastvrij, met een kop koffie en vakkundig advies. Uit heel Nederland komen mensen naar onze grote showroom voor informatie en inspiratie. Hartelijk welkom!

Maak een afspraak